Kuinka hyvin tunnet verkkoympäristöt?

Mitä ovat algoritmit?

Oikea! Väärä!

Algoritmit ovat sääntöjoukko, joka profiloi käyttäjiä ja valikoi meille sisältöä aiempien klikkausten perusteella. Algoritmit toimivat palvelun tekijän tavoitteiden mukaisesti. eivätkä esimerkiksi mieti, haluaisitko saada itseäsi kiinnostavaa sisältöä.

Maksuttomat sosiaalisen median sovellukset ovat usein…?

Oikea! Väärä!

Maksuttomat sosiaalisen median sovellukset harvoin ovat hyväntekeväisyyttä, vaan voittoa tavoittelevaa liiketoimintaa. Liiketoiminta perustuu esimerkiksi mainontaan, jota kohdennetaan palvelun käyttäjille.

Mainokset ovat...

Valitse 2 oikeaa vastausta

Oikea! Väärä!

Jotkut mainokset ovat helppo tunnistaa. Suorien mainosten lisäksi on kuitenkin olemassa yhä enemmän piilomainontaa, jota esiintyy esimerkiksi sosiaalisessa mediassa vaikuttajien, kuten tubettajien sisällössä. Tätä saattaa olla vaikea tunnistaa mainonnaksi. Somevaikuttajat saattavat esimerkiksi saada rahaa siitä, että käyttävät tiettyjä tuotteita julkaisuissaan.

Mikä näistä on verkkoympäristöjen suostutteluloukku?

Valitse 6 oikeaa vastausta

Oikea! Väärä!

Kaikki edellä mainitut ovat esimerkkejä suostuttelukoukuista ja uusia kehitetään koko ajan lisää. Verkkoympäristöt ovat täynnä erilaisia suostuttelukoukkuja, jotka houkuttelevat käyttäjää pysymään sivustolla mahdollisimman pitkään.

"Jos et maksa, olet tuote". Mitä tämä tarkoittaa?

Oikea! Väärä!

Monet suosituimmista verkkoympäristöistä eivät maksa käyttäjälle mitään. Kyse ei kuitenkaan ole hyväntekeväisyydestä. Käyttäjästä kerättävä tieto on se tuote, jonka verkkoympäristöt saavat vastineeksi maksuttomasta palvelusta.

 

 

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea